Honlapunk cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.
Sajóvölgye Focisuli Egészségvédelemmel kapcsolatos lépései, protokolja

Utánpótlás csapataink vezetőedzőinek szezonértékelője

Minden korosztályunk számára véget ért a 2023/2024-es szezon, így elérkezett az értékelés ideje. Utánpótlás csapatunk vezetőedzőit kértük arra, hogy mondják el véleményüket az eltelt közel egy évről, osszák meg velünk azt, hogy milyen szezonja volt a csapatuknak, sikerült-e megvalósítani a kitűzött célokat, illetve mi az, amiben a legtöbbet fejlődtek a gyerekek.

Érkezzen elsőként az U7-es csapat értékelése, Czirle Zsolt vezetőedzőtől.

„Az idei évadban az U7-es korosztálynak Putnokon tartottuk a képzéseket. A foglalkozásokat igyekeztem úgy összeállítani, hogy gyerekközpontú legyen. A fő cél a játék megszerettetése és a sikerélmény szerzése volt. Emellett fontosnak tartottam fejleszteni az alapvető labdaérzékelési és technikai készségeket, mint labdavezetés, lövés technika, passzolás, 1v1 párharc.

A szezon főbb eseményei voltak:

- az őszi, illetve a tavaszi 4 - 4 Bozsik fesztivál, melyen sikerült megfelelő létszámban szerepelnünk.

- a fesztiválok mellett részt vettünk egy debreceni, mezőkövesdi, diósgyőri, rozsnyói tornán, valamint szerveztünk egy évadzáró tornát Putnokon

A játékosoknak ezeken az eseményeken lehetőségük volt fejlődni, lehetőségük volt a fejlettségi szintjüknek megfelelően alkalmazni az edzéseken megszerzett készségeiket, valamint megszokni a mérkőzések légkörét. Összességében úgy gondolom sikerült a gyerekeknek egy izgalmas, élményekkel teli időszakot eltölteni a labdarúgás világában. Reméljük a gyerekek fejlődése a jövőben is töretlen lesz, ehhez kíván a szakmai stáb türelmet, szorgalmat, és kitartást!

Végül, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani a Szülőknek, akik időt, költséget, fáradságot nem kímélve hozzák a gyerekeket az edzésekre, és támogató hozzáállásukkal segítették a gyerekek fejlődését, valamint a magyar labdarúgást!

U7_03.JPG


 

Az U8-as csapat vezetőedzője Szakonyi Zsolt szerint minden szempontból sikeres idényen van túl a csapat. Szép létszám, magas edzéslátogatottság és nagy fejlődés jellemezte a korosztály szezonját.
 
„Nagyon jó szezont zártunk a csapattal. Az évad folyamán nyolc Bozsik programon, valamint hat tornán vettünk részt, ezen kívül pedig télen három futsal tornán is. Úgy gondolom, hogy ebben a korcsoportban ez a megmérettetés szám elegendő. Büszkén mondhatom el, hogy a Sajóvölgye Focisulin belül nekünk van a legnagyobb létszámunk a keretet illetően, 25 srác van a keretben. Rengeteget fejlődtek a gyerekek, hiszen az őszi 1v1-es labdabirtoklási elemek, cselezés és technikai elemek gyakorlása után tavasszal már kisjátékokat játszottunk létszámhátrányos, illetve létszámelőnyös helyzetekben, a végére pedig sikerült ennek a korosztálynak kapust is szereznünk és a kettő-kettes játékrendszert megfelelően ki tudtuk alakítani náluk.
 
A szezon elején kitűzött céljainkat teljes mértékben sikerült megvalósítani, fegyelmezett, magas létszámú edzések voltak és a szülők hozzáállása is példaértékű volt.
A gyerekek készen állnak a nagyobb korcsoportba lépésre, de vannak még játékosok, akik maradnak nálam egy évet, illetve átmozgás is lehet a korosztályok között, hiszen van olyan aki már magasabb korosztályban is megállja a helyét. Úgy gondolom a legjelentősebb fejlődést passzjátékban és összjátékban értük el, illetve páros és társas kapcsolatokban fejlődtek a kicsik kimagaslóan.
 
Ez úton is szeretném megköszönni a szülők egész idényen át tartó támogatását és nagyszerű hozzáállását, a nyári szünetet követően folytatjuk a közös munkát.”
U8_03.JPG

Remek munkát végzett U9-es gárdánk is Bencső Endre irányításával az idény folyamán. A csapat hétről-hétre, tornáról-tornára lépett előre és fejlődött a szezon során. A szemmel látható fejlődésen kívül a közösség is kiváló fiataljainknál.

„Csapatunk több mint húsz tornán vett részt az idény folyamán és ezeken jórészt sikeresnek mondhatom a szereplést. Nagyon sok jó meccset játszottunk kiváló ellenfelek ellen. Egy-két torna kivétel az összesre büszkék lehetünk, mind én, mind pedig a játékosok .

Amit be terveztem a nyári és a téli felkészülésben, azt sikerült valóra váltani. A nyári felkészülést nagyon megkönnyítette az edző tábor, a téli felkészülést pedig a nemzetközi barátságos meccsek.

Ha visszanézem hogyan néztünk ki az első edzésen és hogyan néztünk ki az utolsón teljesen mértékben elégedett vagyok. Sikerült rengeteget fejlődni egyéni és csapat szinten egyaránt.

Összeségében elégedett vagyok a magunk mögött hagyott időszakkal. Büszkék lehetnek magukra a srácok. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segítette a munkánkat – a vezetőségnek, a kollégáknak és persze óriási köszönet a szülőknek az egész éves segítségért.”

U9_03.jpeg


U10-es csapatunk számára számos változással kellett szembesülni ebben az idényben. Divinszki József tanítványai jól alkalmazkodtak az újdonságokhoz és egy sikeres évet tudhatnak maguk mögött. A szezon folyamán a csapat minden tekintetben jelentős előrelépésen ment keresztül.
 
„Az edzéseket a Sajóvölgye Múcsonyi sportközpontjában végeztük heti négy alkalommal, keretünket 15 fő alkotja, akikkel már két éve dolgozom együtt. Ez idő alatt jó kis közösségé formálódott a csapat és emellett még a futball minden területén is folyamatosan tudtunk fejlődni.
Ennek a korosztálynak jelentős változásokkal, feladatokkal kellett szembesülnie a magunk mögött hagyott idényre:
 
- megnövekedett pálya méret ( 35 x 55 m )
- létszám növekedés ( 6+1 )
- játék percek megnövekedése
- les szabály
- játékvezető jelenléte
- felállási forma
 
Ezekre a plusz tényezőkre is nagyon jól reagáltak a gyerekek, gyorsan és szinte zökkenőmentesen sikerültek az átállások.
Legfőbb céljaink közé tartozott a technikai képességek további fejlesztése, ebben nagy segítséget jelentett a heti edzés programban, a hétfőnkénti plusz technikai feladatok elvégzése, illetve a Talent képzés, ahol kifejezetten a technikai feladatok pontos kivitelezésén volt a hangsúly. Még kisebb csoportokra lebontva különböző technikai feladatokat végeztek a gyerekek: labdavezetés, átadás - átvételek, kapura lövések, cselek stb.
Azok a fejlesztendő területek, amelyek jelen helyzetben még nem is a legfontosabbak: taktika, csapattaktika, fizikális, mentális területek.
A heti edzésünkbe volt egy-egy nap amikor nagyobb hangsúlyt fektettünk a taktikai és fizikális fejlesztésekre is.
Az edzéseken és egyéni képzésen túl, a nagyon sok lejátszott mérkőzés segítette leginkább a fejlődésünket. A tornák, ahol megfelelő játékpercekhez jutottak a gyerekek és sok tapasztalatot szereztek a játékosok.
A négy Tehetség Központ által szervezet tornán (Eger, Salgótarján, Mezőkövesd és Sajóvölgye), illetve négy meghívásos tornán is részt vettünk ősszel és tavasszal.
Ezeken a tornákon nagyszerű körülmények között tudtunk játszani, jól szervezettek voltak, a csapatok nagyon komoly játék erőt képviseltek, nagyon intenzív mérkőzések játszottunk, ezek mind a játékosok fejlődését segítik elő.
Úgy gondolom, hogy ebben az évben is tudtuk előre lépni és fejlődni, egyénileg és csapat szinten is, valamint technikailag, taktikailag és fizikálisan is.
Az előző évhez képes érettebbek, fegyelmezettebbek és koncentráltabbak voltak a játékosok a mérkőzéseken és az edzéseken is.
Gratulálok minden játékosomnak, köszönöm a szülők és a Sajóvölgye vezetőinek támogatását.”
U10 honlap.jpg

Újabb sikeres szezont tudhat maga mögött az U11-es csapatunk is Budai Tamás vezetésével. A rendszeres edzésmunka mellett hazai és nemzetközi tornák színesítették az együttes évadját, amelyek nagyban szolgálták a gyerekek fejlődését.
 
„Nem volt nagy változás a csapat életében, a tavalyi évhez hasonló létszámban és területen szerepeltünk ebben az idényben is. A keretünket 16 fő alkotta ebben az évben, akiknek a nagy többsége magas edzés látogatottsággal rendelkezik, amire lehetett építeni.
A heti 4 edzés és egyéni képzéseink mellett a legtehetségesebb játékosaink nem csak a DVTK RUK képzésen, hanem az idén bevezetett Talent edzéseinken is megmutathatták magukat.
Az évi kötelező 16 torna mellett számos meghívásos tornán vettünk részt itthon és külföldön egyaránt. Ezeken a nagyon hasznos nemzetközi mérkőzéseken más stílusban futballozó csapatok ellen tudtunk rengeteg tapasztalatot szerezni. Télen sem álltunk le teljesen, megismerkedhettek a gyerekek a futsal világával is, mert decembertől februárig a Heves megyei futsal bajnokságban szerepeltek a gyerekek. Pozitívan értékelem ezt a szezont, mert a célokat amiket kitűztünk az idény elején azt nagyrészt sikerült megvalósítani, az egyéni és a csapatjáték fejlesztésében is sikerült jelentősen előre lépni.
Már három éve vagyok ezzel a korosztállyal és öröm látni, hogy évről évre milyen fejlődésen mentek keresztül technikailag, taktikailag, fizikálisan és mentálisan is. Szeretném megköszönni a vezetőségnek és a szülőknek az egész éves áldozatos munkáját és biztatását.”
U11 honlap.jpg

U12-es csapatunk Soltész Péter vezetésével a legmagasabb osztályban állt helyt a szezon folyamán. Kemény év áll az együttes háta mögött, hiszen többször Akadémiai együttesekkel kellett felvenni a versenyt, csapatunk viszont nagy fejlődést mutatva az idény folyamán egy eredményes, szép szezont tudhat maga mögött.

„A gyerekek ebben a szezonban tapasztalhatták meg a 8+1-es játék sajátosságait, ahol megnövekedett létszámmal és pályamérettel találkozhattak. Az ősz során sokat tapasztaltak a gyerekek, mennyire gyorsak a meccsek, milyen jó ellenfelek ellen kell játszani - hiszen az U12 Országos I. osztálya, a legmagasabb versenyzési szint jelenleg hazánkban.

A tavaszi szezonra nagyon sokat léptünk előre, ez már eredményekben is látszódott, bár ebben a korban ez még nem elsődleges.

Az volt a célom tavaly nyáron, hogy az erős mag megtartása mellett, olyan gyerekek érkezzenek a csapathoz, akik már ilyen fiatalon is elkötelezettek a sport iránt, ez úgy gondolom sikerült is. Technikailag, taktikailag, fizikálisan és mentálisan is sikerült erősödni mindenkinek, így ezen célunkat is elértük. A teljes képet nézve, úgy gondolom sikeres szezon volt!

Kovács Roland kollégámmal ketten dolgoztunk a csapatnál, így mindkettőnk nevében mondom, hogy pozitívan látjuk a fejlődést. Mindenki sokat lépett előre, a játék minden elemében, ez magával vonzotta az elsődleges célt, a játékosok egyéni fejlesztését. Csapatjáték - csoportjáték terén is nagy fejlődés tapasztalható, ez jól megjelenik a kapott gólok számában is, amiben tavaszra nagyon nagy előrelépés mutatkozott. Emellett, akadémiai csapatok ellen is tudtunk jó és szoros meccseket játszani. A csapat véleményem szerint nagyon jó közösséget alkot, ezt a közösségi erőt is igyekszünk folyamatosan erősíteni közös programok révén.

Maximálisan sosem lehet elégedett senki, hiszen mindig a jobbra, fejlődésre kell törekedni. Az elmúlt egy év azonban pozitív volt, amiből lehet és fogunk is építkezni, és minden edzésen, meccsen arra törekszünk majd, hogy még jobbak legyünk!

Köszönöm a vezetőség éves támogatását, a szülők támogató hozzáállását, illetve a gyerekek éves munkáját! A nyári folytatásig, mindenkinek jó pihenést kívánok!”

U12_04.JPG


Változatos idény van U13-as csapatunk mögött. Kemény ellenfelek ellen kellett helyt állni Nagy Attila tanítványainak, akik szépen teljesítették a feladatot és rengeteget fejlődtek a bajnoki évad folyamán.

„Második évünk volt az észak-keleti első osztályban három kiemelt akadémia és négy tehetségközpont társaságában. Volt mindenféle mérkőzésünk. Voltak nagy pofonok, kiélezett meccsek sikerrel, kudarccal, és nagy örömömmel végződött összecsapások is.

 Az idény folyamán próbáltunk előrelépést elérni a labdabirtoklás és a támadójáték területén. Mellette elővettük a labdaszerzés és az átmenetek fázisait is az edzéseken. De összességében ezeket a taktikai dolgokat próbáltam komplex módon átadni a játékosoknak. Igyekeztünk az egyéni képességeket célzott módon is fejleszteni technikai, koordinációs és kondicionális képességeket fejlesztő edzésblokkokkal. Az alapvető cél az volt, hogy mindenki élvezze, amit csinál, közben tanuljon belőle, akarjon jobb lenni. Ezt igyekeztem megvalósítani.

A csapatjáték úgy gondolom fejlődött. Taktika szempontjából érettebbek lettek a srácok. A játékosok, csapatrészek és a csapat együttműködése pozitív irányban előre haladt. Többek lettek a játékosok egyénileg, és többek lettünk csapat szinten is. Egyénileg a fejlődés eltéréseket mutat. Ezt sok minden befolyásolja. Elhivatottság, képességek, biológiai érettség, és még sorolhatnám a tényezőket. Ebben a korban nagy változások mennek végbe akár hónapok alatt. Az lenne a lényeg, hogy a fejlődést mindenki próbálja maximálisan megvalósítani. Ebben a folyamatban igyekszem segíteni a játékosokat. Amit részükről hozzá kell tenni, az a szorgalom és az akarat. Ezen a téren van, hogy ösztönöznöm kell, de szerencsére sokat tudok dicsérni is.

A mérkőzéseken elért számszerű eredmények lehettek volna valamivel jobbak. A játékunk minősége terén örülök a pozitívumoknak és látom a hiányosságokat. Ami az idény során megvalósult, az egy értelmezhető kiindulópont a következő évre mind egyéni, mind csapat szinten. Erről a pontról el kell rugaszkodnunk, feljebb kell kapaszkodnunk, mert nehéz feladatok várnak a csapatra a folytatásban. Ami fontos, hogy jó közösséget alkotunk, és ez csapatként segíthet minket a következő szezonban az előre lepésben.”

u13 honlapra.jpg


Kalász Gábor csapata az U16-os utánpótlás együttesünk számára is véget ért az idény. A gárda vezetőedzőjeként számos pozitívumot emelet ki az idény történéseiből a szakember, ugyanakkor az esetleges hibákra is felhívta a figyelmet.

"A nyári felkészülés jól sikerült, meg tudtuk valósítani azokat a dolgokat amiket elterveztünk. Az edzéslátogatottság megfelelő volt, a szokásos tábor pedig hozzásegített, ahhoz hogy a 2008-2009-es vegyes korosztály kicsit összeszokjon.
A csapat az U16-os regionális bajnokságban indult, így a játékosok nagy része 1 évvel fiatalabb. Sikerült igazolnunk is, ezen játékosok hamar beilleszkedtek csapatunkba.
Az elért eredményt nézve van bennem hiányérzet. Bár mi lőttük a legtöbb gólt a bajnokságban ősszel, sajnos emellett nagyon sok könnyen elkerülhető gólt kaptunk.
A Cigánd elleni meccsünkön nem sikerült azt a játékot játszanunk amit tudunk, a többi mérkőzésen azonban nagyon magas százalékban birtokoltuk a labdát. Ennek ellenére a befejezéseknél sok helyzetet nem sikerült gólra váltanunk. Emiatt többször is pontokat vesztettünk, olyan csapatok ellen, akiket játékban sikerült felülmúlnunk. Támadásban nagyon szép, kreatív játékot nyújtottunk, azonban a védekezésünk nem állt össze, sokszor az ellenfél direkt fociját nem, vagy csak késve sikerült lereagálnunk.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy két fontos pozícióban /belső védő, befejező csatár/ hiányt szenvedtünk.
A rájátszásbán is ugyanaz történt mint ősszel aminek több oka is volt. Bár a legtöbb gólt megint mi lőttük, sok elkerülhető gólt kaptunk és a helyzet kihasználásunk továbbra se volt megfelelő. Nem igazán volt olyan játékos, aki Dostal Dániel és Szita Illés kivételével egy átlag jó teljesítményt tudott volna hozni. Nagyon hullámzó volt a játékosoknak a teljesítménye. Ősszel a meccsek nagy százalékát végig domináltunk, tavasszal ez már nem minden esetben volt így. Ennek ellenére több olyan csapatot is legyőztünk nagyon sok góllal akiket az előttünk végzők nem, vagy csak alig. A másik ok véleményem szerint az U17-es csapatnak nyújtott segítségben keresendő, mert a meghatározó játékosaink a péntek-szombati idegenbeli túra után vasárnap már vagy nem tudták vállalni a játékot, vagy csak félidőt tudtak játszani, és érthető módon gyengébb teljesítményt tudtak csak nyújtani. Nagyon megterhelő volt ez az időszak mindenki számára, így jól fog jönni a pihenő.
Nagyon sokat kell fejlődnünk a játék minden elemében.
Külön szeretnék gratulálni azoknak a játékosoknak, akiknek az U17-es korosztályban is sikerült bemutatkoznia Nb1-es bajnokikon.
Köszönjük, hogy a klub mindent feltételt megad annak érdekében, hogy a gyerekek és az edzők fejlődése töretlen legyen."
u16 honlap.jpg

Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület

Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 54.
E-mail: info@sajovolgyefocisuli.hu
Tel.: +36/70/454-92-81
Fax: +36/48/820-975
Adószám: 18212732-1-05
Adatkezelési nyilatkozat

Együttműködő partnerek: