Honlapunk cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.
Sajóvölgye Focisuli Egészségvédelemmel kapcsolatos lépései, protokolja

Korosztályos csapataink vezetőedzői értékelték a szezont

U19.jpg

Zimmermann Tamás - U19

Az őszt az MLSZ Regionális bajnokságának élén zártuk, így a téli felkészülést követően a az őszi szezont a felsőházi rájátszásban folytattuk.

Az első körében nehézséget jelentett, hogy az ellenfelek közül csak azokat a csapatokat ismertük, akik az ősszel egy csoportban voltak velünk. A második hellyel elégedett vagyok, azonban vannak olyan mérkőzések ami miatt hiányérzetem van. A Felsőzsolca és a Csenger elleni idegenbeli mérkőzéseken ugyan dominálni tudtunk, de a gólszerzéssel mindkét esetben hadilábon álltunk. A mezőnyből kiemelkedett a Tarpa SC, akik minden mutatóban jobbnak bizonyultak a többi csapatnál. Ellenük hazai pályán sem tudtuk a saját játékunkat játszani, főleg fizikálisan voltak erősebbek. A többi mérkőzésen magabiztos játékkal gyűjtötték be a három pontot. Több játékos mutatott folyamatosan jó teljesítményt, azonban akadtak olyanok is akik nagy formaingadozást mutattak. Főleg az idegenbeli teljesítményünk miatt van hiányérzetem. Ebben a korosztályban már jobban kell alkalmazkodni a változó körülményekhez.

Ezekkel a gyerekekkel már 2-3 éve együtt dolgozom szerencsésnek érzem magam, hiszen nagyon sok szép sikert éltünk meg együtt. A csapat gerince már a következő bajnokságban nem lesz együtt, mert felnőtt korú játékosok lettek. Emellett a 2005-ben született, jó teljesítményt nyújtó játékosok elképzelhetően már a felnőtt csapatnál fognak teljesíteni. Bízom benne, hogy minél többen fognak megbízható, jó teljesítményt nyújtani pályafutásuk következő szakaszában.

 

U19_1.jpg

U19_3.jpg

 

U17.jpg

Szabó István - U17

Sajnos az egész szezon folyamán edzéslátogatottsági problémákkal küzdöttünk, az őszt a 9. helyen zártuk, ami ennek fényében utólag jó eredménynek mondható.

Tavasszal sem javult a helyzetünk, így edzéseink összevonásra kerültek az U19-es korosztállyal, ezáltal a hatékonyság megfelelő volt azoknak a játékosoknak akik részt vettek az edzéseken. A mérkőzés létszámok azért alakultak viszonylag jól, mert az U16-os csapattól rendszeresen kaptam játékosokat. Ezért köszönetet mondok Benczés Miklósnak és Kalász Gábornak. Így viszont azoknak a srácoknak tettünk jót akik az U16-ban kevesebbet tudtak szerepelni, mert így megfelelő meccsterhelést kaptak.

A tavasz folyamán 13 mérkőzést játszottunk, ebből 4 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség, ez 11 pontot szereztünk, ami a bajnokság 11. helyéhez volt elegendő.

A problémáink mellett pozitívum, hogy az utolsó mérkőzéseken sikerült szép eredményeket elérnünk, valamint a csapat magját képező játékosok (megfelelő hozzáállásuknak és edzéslátogatottságuknak köszönhetően) folyamatos fejlődést mutattak.

 

U17_1.jpg

U17_2.jpg

 

U16.jpg

Kalász Gábor, Benczés Miklós - U16:

Az elmúlt időszak sikerének köszönhetően az NB1-történő feljutást követően, az idei szezonban újabb kihívás a bennmaradás kiharcolása várt a korosztályra.

Miskolczi Donát támadó középpályásunk kiváló teljesítményével, és vezéregyéniségével is felhívta magára a DVTK akadémia szakembereinek a figyelmét, aki távozásával űrt hagyott maga mögött. Ugyanekkor a védelembe Soltész Bence érkezett, aki kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Az őszi szereplés sikertelensége a legjobbak között, sajnos a csapatmorálra is rányomta a bélyegét. A téli átigazolási időszak lehetővé tette a játékoskeret erősítését. Az új igazolások Sipos Péter, Boros Kevin, Bochkor Vasyl, Stoles Stepan, Ivan Shuba, Viacheslav Sherehi és a korábbi csapattagok remek egységet alkottak.

A téli felkészülés alatt, a játékosok fejlesztése és a korábbiak mellett új taktikai elemek begyakorlása került fókuszba. Jellemzően csapatként volt erős régebben is a korosztály, ez tavasszal tovább erősödött. Sokat fejlődtek a játékosok mentálisan, kondicionálisan, taktikailag és technikailag is. Ennek eredményeképpen a tavaszi szerepés alatt a csapat, szoros, kiélezett küzdelemben kivívta a bennmaradást.

 

U16_1.jpg

U16_2.jpg

U14.jpg

Kovács Roland - U14

Ahogy a féléves értékelőmben is írtam ez volt az első nagypályás szezonunk és ehhez hozzá kellett szokni a játékosoknak. Eléggé hektikus szezont futottunk…Az őszi szezon első felében jó teljesítményt nyújtott a csapat, majd jött egy kis visszaesés a teljesítményünkben. A tavaszi szezonnak pedig az első fele indult gyengébben aztán az utolsó néhány mérkőzésen már kezdtem azt a képet látni amit szerettem volna a szezon többi részében is.

Ami célunk volt az a játékosok technikai képzése, alapelvek mentén. Labdabirtoklás, labdaszerzés, átmenetek mind a három zónában és természetesen a mentális és motorikus képességek fejlesztése. A télen érkező játékosoknak is kell (kellett) idő a beilleszkedéshez, és mivel Kerekes Benettet kivéve mindenki alacsonyabb osztályból jött ezért nekik hozzá kellett szokni a magasabb osztály állította kihívásokhoz. Úgy érzem ez sikerült és egyre jobb teljesítményt nyújtottak, ahogy a keret „régebbi” tagjai is. Amiben fejlődni tudtunk az a csapat védekezés, tolódások, zárások, a támadásból védekezésbe való átmenet, illetve a játékosok egyéni fejlődése. Amiben még fejlődnünk kell: Előre venném a mentális képességeket (akarati tényezők, önbizalom, koncentráció, reakció, észlelés, helyzetfelismerés, DÖNTÉS), egyéni védekezés-támadás, Labdabirtoklás, labdás játékos segítése (támogató játék), labdavesztés után visszatámadás.

Amit idesorolnék még az az edzéslátogatottság, ami hagy némi kívánnivalót néhány játékosnál. Ezt a jövőben szeretném ha komolyabban vennék ,mert ez kihat a mérkőzésen nyújtott teljesítményükre, illetve másképp nagyon nehéz lesz magasabb szintre jutni az érintett játékosoknak. Viszont ami dicséretes az az edzéseken való pozitív hozzáállás melynek köszönhetően többen is sokat fejlődtek egyénileg ami a fő célunk is. Mindezt igazolja, hogy újra több játékos után is érdeklődnek Kiemelt Akadémiák!

Összességében egy pici hiányérzetem van a szezonban mutatott teljesítményünk miatt , mert ebben a csapatban ha mindenki bátran ki meri hozni magából a tudása legjavát sokkal több is kijöhetett volna, ahogy ezt az utolsó Monor elleni mérkőzésen is bizonyították a játékosaim. Akiket pedig megkerestek az akadémiákról gratulálok nekik ,és szorítok, hogy oda tudjanak kerülni és ott fejlődni tovább. Köszönöm a játékosoknak a munkájukat és a szülőknek a sok segítséget.

 

U14_1.jpg

U14_3.jpg

 

U13.jpg

Kiser László - U13

Egy nagyon erős bajnokságban, akadémia csapatok ellen kellett hétről-hétre helytállnunk. Kettéválasztanám a szezont, az ősziben (pedig itt is voltak jó mérkőzéseink) sokgólos vereségek, két értékes döntetlen és két kötelező győzelem. A tavasziban pedig egy nagyon egységes, fegyelmezett csapat lettünk, amely egyenrangú ellenfele volt a kiemelt akadémiáknak is.

A játék minden elemében előre léptünk, de a védekezésünk az amit kiemelnék, mert sokkal stabilabb lett és tavasszal csak feleannyi gólt kaptunk mint ősszel. A tavasz legemlékezetesebb mérkőzései, a Nyíregyházán aratott győzelem és a DVTK elleni hazai döntetlen. Sajnos a gólszerzéssel szinte az egész szezonban hadilábon álltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki és ezeket nagy százalékban ki is hagytuk. Ennek ellenére elégedett vagyok az idei évünkkel, az én véleményem szerint a játékosok egyénileg és csapatszinten is sokat fejlődtek.

Úgy gondolom, hogy ebben az évben szintet léptünk, még ha ez eredményekben nem is mindig mutatkozott meg. A következő szezonban nehéz feladat vár a srácokra, a nagypályás U14-es Országos bajnokság Keleti alapcsoportjában indulunk, ami minden szempontból komoly kihívást jelent. A nyáron igyekszünk minél jobban felkészülni az új feladatokra és a hiányposztokon megerősíteni a csapatot.

 

U13_1.jpg

U13_2.jpg

 

U12.jpg

Nagy Attila - U12

Az év során az U12-es bajnokság északkeleti csoportjában játszott a csapat, ahol rajtunk kívül három kiemelt akadémia (DVTK, DVSC, Kisvárda) és négy tehetségközpont (Nyíregyháza, DEAC, Eger, Mezőkövesd) szerepelt. Ősszel és tavasszal is 2 forduló volt, így összesen 28 mérkőzés állt rendelkezésre annak érdekében, hogy segítse a gyerekek egyéni fejlődését és a csapatjáték tanulását.

Az első fordulóban ismerkedtünk a 8+1-es játékkal. Nagyobb terület és több játékos a pályán, mint az u11-ben volt. Ezek a változások fizikális és csapattaktika területén is nagyobb kihívást jelentettek a játékosoknak, de a technika alkalmazása, a játékhelyzetek megoldása és a mentális tényező ugyanaz, kicsiben és nagyban is. Meglátásom szerint minden szegmensben előrelépés történt.

A kiemelt akadémiák ellen nehéz dolgunk volt, dominálták a meccseket, de az utolsó fordulóra sikerült megnehezíteni ezeknek a csapatoknak a dolgát. A tehetségközpontok ellen váltakozó volt a játék képe és az eredmények. A Nyíregyházához fordulóról-fordulóra közelítettünk. A DEAC és a Mezőkövesd csapata ellen vegyes volt a kép. Előbbi egy kicsivel előttünk jár, utóbbi ellen mi tudtunk fölényt mutatni. Az Eger ellen pedig makulátlan volt a mérlegünk.

A játék összetevőit tekintve kiemelném a játékosok mentális tényezőit. A mérkőzések többségén egységesen, jó versenyszellemet mutatva játszottak. Fizikális területen folyamatosan tudtuk kitolni a megfelelő teljesítmény határát, amit az emelkedő edzésritmusnak tulajdonítok. A taktika terén a labdaszerzés esetén egyre tudatosabb volt az együttműködés, amit javított az egyéni védekezés fejlődése is, és megfelelő kapusteljesítmény kapcsolódott hozzá. Amiben szükséges az előrelépés, az a labdabirtoklás, a támadások felépítésének és a gyors kontráknak a hatékonyabb kivitelezése, amit remélhetőleg a következő szezonban sikerül megfelelően fejlesztenünk. Ennek érdekében elsősorban a technika alkalmazását és a játékhelyzetek megoldásánál a döntési gyorsaságot szükséges csiszolni.

A bajnokság során voltak pofonok és örömteli mérkőzések. Mindkettő a tanulási folyamat részét képezi. A legfontosabb, hogy a tevékenység élményt jelentsen, és hozzájáruljon a gyerekek szellemi és testi fejlődéséhez. Tanuljuk meg segíteni egymást és tolerálni egymás hibáit. Törekedjünk mindig a legjobb teljesítményre és értékeljük reálisan a kudarcokat és sikereket. Mindig győzelemben kell gondolkodni, de ebben a korban a legnagyobb eredmény az maga a fejlődés. Köszönet a szülőknek az támogató légkörért! Dicséret Mindenkinek a küzdeni tudásért, a szép cselekért, önfeláldozó szerelésekért, nagy védésekért, szép gólokért!

 

U11_1.jpg

U11_2.jpg

 

U11.jpg

Soltész Péter - U11

A mögöttünk hagyott szezon célja az volt, hogy a Gyerekek a lehető legtöbbet fejlődjenek egyenként és csapatszinten is, a korosztályra jellemző technikai – taktikai – fizikális és mentális szempontok alapján is.

Összesen 37 különböző ellenfél ellen léptünk pályára, ami biztosította a kellő változatosságot! A Gyerekek jól dolgoztak, az egész év során, úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken, így összességében úgy gondolom, sikeres évadon vagyunk túl!

A nyári felkészülésünket, várhatóan július 17-én kezdjük, a jövő évi első osztályú U12-es bajnokságra, ahol alkalmazkodni kell majd a változó játékidőhöz és pályamérethez is.

Mindenkinek kellemes nyári pihenést kívánok! Köszönöm a gyerekek éves munkáját, a szülők és a vezetőség támogatását!

 

U11_1.jpg

U12_2.jpg

 

U10.jpg

Budai Tamás - U10

Két éve fejlesztgetem ezeket a gyerekeket az életkori sajátosságok figyelembevételével. A fő feladatunk ebben az évben az egyén fejlesztése mellett az volt, hogy az előző évhez képest nagyobb méretű pályához, és megnövekedett létszámhoz minél hamarabb tudjunk alkalmazkodni, ami meg is valósult. A csapatedzések mellett már a Tehetség Központokkal közös edzéseken is részt vehettek a gyerekek, és megjelentek az egyéni képzések is, amire a következő évben már kiemelt hangsúlyt fogunk fektetni.

A felkészülési mérkőzéseken és tornákon az akadémiák és a Tehetség Központok csapatai mellett már több külföldi (szlovák, ukrán, román) csapat ellen tudtunk játszani, ami nagyon jól szolgálta a gyerekek fejlődését. Egyénileg, és csapatszinten is látható a folyamatos fejlődés. Egyéni és összjátékban, támadásban és védekezésben is nagyot léptek előre ebben az évben. Az edzéseken tanultakat már a mérkőzéseken is képesek alkalmazni. Mindenkinek jár a dicséret mert minden tornán próbálták kihozni magukból a legtöbbet a gyerekek. Az öszi szezont 13 fővel csináltuk végig, majd minimális változás mellett 12 fővel fejeztük be a tavaszi szezont. Az ideális létszámhoz jó lenne még 3-4 játékost igazolnunk.

Szeretném megköszönni a gyerekek egész éves munkáját, a szülők támogatását és a Sajóvölgye Focisuli vezetőségének a zavartalan működéshez szükséges feltételek biztosítását!

 

U10_1.jpg

U10_2.jpg

 

U9.jpg

Divinszki József - U9

Úgy gondolom jelentős fejlődésen ment keresztül ez a korosztály egyénileg és csapat szinten is a szezon folyamán. A fejlődés és az előre lépés jelei az edzéseken és a tornákon is megmutatkoztak, koncentrációban, fizikálisan, technikailag és taktikailag egyaránt. A gyerekek fejlődésében szerepet játszik a minőségi tornákon való részvétel.

Az MLSZ által rendezett saját, illetve meghívásos rendszerben lebonyolított bajnokság. A tornák helyszínei: Putnok, Eger, Mezőkövesd, Kisvárda, Salgótarján, Budapest, Debrecen

A tavasz folyamán, minden helyszínen nagyszerű körülményeket között játszhatunk, színvonalasan, kiválóan megszervezett tornák voltak, és nem mellesleg jól felkészített csapatokkal mérhettük össze tudásunkat hétről - hétre. A fejlődésünk további jelei, hogy az akadémia csapatok ellen sem vallottunk szégyent, a tehetség központú egyesületekkel szemben pedig azonos szintet képviseltünk.

Jövőbeni céljaink az egyéni képességek további fejlesztése mellet, a taktikai fejlődésünk, illetve ennek a korosztálynak 4+1 egyről való átállás 6+1- re. Alkalmazkodnunk kell a megnövekedett pályamérethez, a kapu mérethez, a létszám növekedéshez és új felállási formákhoz.

Akik kimagasló edzés látogatottsággal rendelkeznek: Vaszlovics M, Vaszlovics J, Asztalos M, Pingor O, Németh Á.

Akik egyenletes jó teljesítményt nyújtottak edzéseken, tornákon : Greskó B, Asztalos M, Molnár B, Szilasi B, Kovács M.

Minden játékosomnak jár az elismerés, és dicséret az egész éves szorgalmas és alázatos munkájáért. Köszönet a Sajóvölgye vezetőinek, hogy olyan feltételek és lehetőségeket biztosítanak amiben garantált a gyerekek fejlődése. Természetesen köszönet a szülőknek az egész éves támogatásért és segítségért.

 

U9_1.jpg

U9_2.jpg

 

U7.jpg

Kócsi József - U8

Az U8-as csapat munkáját a nyár folyamán vettem át. Sok kihívás várt a gyerekekre, hiszen többségük most kezdte az általános iskolát és korosztályt is váltottak. Megváltozott a pályaméret (20x40m), a kapuméret (3x2), a labdaméret (4-es) és a játékos létszám (3 fő helyett 1 kapus+4 mezőny játékos) a mérkőzésen.

Közel 30 gyereket irányítottunk segítőmmel Ganyi Gáborral. A putnoki edzéseken és a Bozsik tornákon sokat segített Szabó József, Czirle Zsolt és Szakonyi Zsolt is. Köszönöm a munkájukat.

Az edzések középpontjában továbbra is a játék állt, a technikai feladatok gyakorlása játékokon keresztül. A gyerekek fegyelmezetten, nagy lelkesedéssel végezték a különböző játékokat.

Versenyeken is részt vettünk. Az év során 8 Bozsik torna volt Kazincbarcikán. Több felkészülési mérkőzést is szerveztünk. Többször játszottunk a SVFS U9-es csapatával, valamint a KBSC, Mezőkövesd, Eger, Ózd, Rimaszombat csapatai ellen. Egerben szerepeltünk egy hármas tornán, ahol a hazai csapattal és Salgótarjánnal játszottunk körmérkőzést 2 alkalommal. Tavasszal Rozsnyón nemzetközi tornán vettünk részt, ahol 5 szlovák csapat ellen játszottunk. 1 döntetlen, 4 győzelemmel, kapott gól nélkül tornagyőztes lett a csapat.

Az éves munkát családi délutánnal fejeztük be, ahol az év rövid értékelése után oklevelet és érmeket kaptak a gyerekek, majd mérkőzéseket szerveztünk (gyerekek – apukák; gyerekek – anyukák; gyerekek – gyerekek; anyukák – apukák). A közel 30 gyerek és szüleik jó hangulatban zárták le az évet.

Összességében egy olyan évet hagyunk magunk mögött, ahol az U8- as korosztályban sok gyerek vett részt az edzéseken, tornákon, felkészülési mérkőzéseken.

A gyerekek nagyon fegyelmezetten, a feladatok végrehajtására koncentráltak, a sok-sok dicséret segített a hibák javításában. Erőteljes egyéni játékot nem elfelejtve kezd kibontakozni a csapatjáték. Mindenki sokat fejlődött az év során. Több jelenleg kiemelkedő képességű gyerek van a keretben. Gratulálok a gyerekeknek, mert sikeresen vették az akadályokat az iskolában is.

Az egyesület és az MLSZ szakmai elvárásai találkoztak, ez kellő alap a 2023-2024-es évhez, ahol már hétről-hétre folyamatosan tornákon kell részt venni az U9-es korosztályban. Köszönet az egyesület vezetőinek, dolgozóinak és a szülőknek, hogy biztosították a zavartalan hátteret. Bízom benne, hogy a gyerekek továbbra is örömmel járnak edzésre és sok sikerélmény éri őket, fejlődésük folyamatos lesz.

 

U8_1.jpg

U8_2.jpg

 

U8.jpg

Czirle Zsolt, Szakonyi Zsolt - U7

Mozgalmas időszakot tud maga mögött az idei évadban az U7-U6 korosztály. Párhuzamosan Múcsonyban, és Putnokon is folytak a képzések. A szezon elején Putnokon magas létszámmal, Múcsonyban kevesebben voltunk. Azonban toborzásnak köszönhetően idővel a múcsonyi központban is bővült a létszám.

A foglalkozásokat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy gyerekközpontú legyen. A fő cél a játék megszerettetése, sikerélmény szerzése volt. Emellett fontosnak tartottuk fejleszteni az alapvető labdaérzékelési és technikai készségeket, mint labdavezetés, lövés technika, passzolás, 1v1 párharc.

A téli időszakban összevontuk a két csapatot a Sajóvölgye Focisuli fedett csarnokába. Emiatt az edzéseken gyakran magas gyermeklétszám adódott, ami komoly kihívást jelentett az edzői stábnak, hogy megfeleljen a szakmai elvárásnak.

A szezon főbb eseményei voltak:

- az őszi, illetve a tavaszi 4-4 Bozsik fesztivál, melyen minden alkalommal sikerült megfelelő létszámban szerepelnünk.

- a fesztiválok mellett részt vettünk egy debreceni, mezőkövesdi, diósgyőri tornán

- a jó idő megérkezésével volt két edzőmérkőzésünk a KBSC-vel

- szezon végén a Sajóvölgye Focisuli által rendezett, élményekkel teli évadzáró fesztiválon játszottunk izgalmas mérkőzéseket a Diósgyőr, Ózd, és KBSC csapatai ellen

A játékosoknak ezeken az eseményeken lehetőségük volt fejlődni, lehetőségük volt a fejlettségi szintjüknek megfelelően alkalmazni az edzéseken megszerzett készségeiket, valamint megszokni a mérkőzések légkörét.

Összességében úgy gondolom, mint a gyerekeknek, mint a szülőknek, mint nekünk szakmai stábnak sikerült egy izgalmas, élményekkel teli időszakot eltölteni a labdarúgás világában. Reméljük a gyerekek fejlődése a jövőben is töretlen lesz, ehhez kíván a szakmai stáb türelmet, szorgalmat, és kitartást!

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk köszönetet mondani a Szülőknek, akik időt, költséget, fáradságot nem kímélve hozzák a gyerekeket az edzésekre, és támogató hozzáállásukkal segítették a gyerekek fejlődését, valamint a magyar labdarúgást!

 

U7_1.jpg

U7_2.jpg

 

 

Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület

Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 54.
E-mail: info@sajovolgyefocisuli.hu
Tel.: +36/70/454-92-81
Fax: +36/48/820-975
Adószám: 18212732-1-05
Adatkezelési nyilatkozat

Együttműködő partnerek: