Honlapunk cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.
Sajóvölgye Focisuli Egészségvédelemmel kapcsolatos lépései, protokolja

Korosztályos csapataink 2022-23-as évad őszi szezonjának értékelései

Kriston István képzési igazgatónk összegzése és tapasztaltai az elmúlt időszakról.

2022. nyarától a korosztályinkat négy szekcióra osztottuk:

1. szekció: U-16- U-19
2. szekció: U-14- U-12
3. szekció: U-11- U-9
4. szekció: U-8- U-6

Az egész képzési programunkat Kádár Zsolt operatív igazgatóként, Koleszár György szakmai igazgatóként, és én Kriston István képzési igazgatóként a 2-3-4 szekció szakmai munkáját segítem.

A Sajóvölgye Focisuli edzői, szakemberei egy egységes szakmai program szerint dolgoznak és fejlesztik a klub utánpótlás játékosait, mely programot heti lebontásban alkalmazzuk a korosztály specifikus alapelvek, illetve az életkori sajátosságok figyelembe, vételével. Játékosaink egy komplex képzésen vesznek részt, amely magában foglalja a labdarúgás mind a négy alap szegmensét technikai- taktikai- kondicionális- mentális fejlesztési területeket.

Az elmúlt években, illetve hónapokban egy nagyon értékes edzői stáb jött össze a Sajóvölgye Focisuli szakembereit illetően. Fontosnak tarjuk, hogy edzőink szinte mindegyike komoly labdarúgó és edzői múlttal rendelkezik és emellett az edzői képesítésekben is jól állunk, C- B- A és PRO licences szakemberek vesznek részt a játékosaink képzésében, fejlesztésében.

A most futó idény tapasztalatai alapján egyre népszerűbb a klub a játékosok és a szülők körében egyaránt, amire klubunk nagyon büszke és mi szakemberek, illetve vezetőink egyaránt nap mint nap azért dolgozunk, hogy utánpótlás játékosaink megfelelő és lehetőségeinkhez mérten magas színvonalú edzéseken, bajnoki mérkőzéseken, tornákon vehessenek részt.

Klubunk 2021 évében az MLSZ részéről elnyerte a Tehetség Központú besorolást, amely nagy büszkeség és szakmai elismertség, ennek a besorolásnak megfelelően a játékosaink hétről-hétre magas szintű megmérettetéseken mutathatják meg tudásukat.

220802_ertekezlet_0.jpg

U19-es csapatunk vezetőedzője, Zimmermann Tamás őszi szezon értékelése:

A nyári öt hetes felkészülési időszakot követően egy regionális bajnokság vette kezdetét, ami nehezen indult számunkra, hiszen az első mérkőzésen a jó játékunk ellenére hazai pályán vereséget szenvedtünk a KBSC csapatától. Talán a nem várt vereség miatt, ezt a mérkőzést sorozatos győzelmek követték, és a bajnokság során már csak egy vereséget szenvedtünk el a játékra alkalmatlan felázott felsőzsolcai pályán. Így, tíz győzelemmel és két vereséggel a bajnokság első helyén végeztünk.

Örvendetes, hogy a Putnok NB III-as csapatától folyamatosan volt játékos akire számíthattam, két-három visszajátszó személyében. Ezért külön köszönet Szala Ákosnak, és természetesen a Bodó, Komári, Soós hármasnak akik nagyban hozzájárultak a jó szereplésünkhöz.

A kitűzött céljaink között a jó szereplés mellett ott voltak olyanok, mint például minél több játékrendszer megismerése és alkalmazása, a domináns labdabirtokláson alapuló támadójáték kialakítása, a szélső védők belépése a támadásokba.

Az őszi időszakban elvégzett munkával elégedett vagyok, a játékosaim az edzésen is maximális intenzitással készülnek amiért különösen büszke vagyok rájuk.

Szlifka Csaba és Papp Máté edzéslátogatottsága és teljesítménye kiemelkedik a csapatból, az ő teljesítményük volt a legkiegyensúlyozottabb az ősz folyamán. Természetesen rajtuk kívül is voltak jó teljesítmények, nem szabad elfelejtkezni, hogy a sikert a CSAPAT együtt érte el. Elérkeztek a játékosok abba a korba, amikor lassan fokozatosan be kell mutatkozniuk a felnőtt csapatunkba, akkor lennék a legboldogabb, ha rövid időn belül minél többen lennének a felnőtt keret tagjai, hiszen ehhez megfelelő hátteret biztosít ez az egyesület.

U19-es csapatunk tagjai: Vermes Ádám, Bodó Benedek, Kovács Bence, Bottlik Bernát, Szlifaka Csaba, Papp Máté, Nagy Krisztofer Markó, Sipos Áron, Koós Flórián, Sándor Martin, Komári György, Molnár Alex, Nagy Ferenc, Siber Tamás, Soós János Tamás, Lukács Flórián, Balogh Adrián, Vajda Cristofer

csapat_kep0.jpg

U17-es csapatunk vezetőedzője, Szabó István őszi szezon értékelése:

A célkitűzésünk a bajnokság kezdete előtt 1-6 hely lett volna, ez nem valósult meg (a 9. helyen zártuk az őszt). Ennek okát főként abban látom, hogy szeptember után az edzéslátogatottság erősen visszaesett, sérülések és egyéb okok miatt. Ez a mérkőzéseken nyújtott teljesítményünkön és az eredményeken is meglátszott.

Amit pozitívumként tudnék említeni az a hazai mérlegünk (4 győzelem - 2 döntetlen és mindössze 1 vereség), ezzel szemben idegenbeli meccseinken sajnos nem sikerült pontot szereznünk. A tavasszal ezen mindenképp javítanunk kell, ami hiszem, hogy sikerülhet megfelelő edzéslátogatottság mellett. Három játékosom, Juhász Bence, Ferkel Dániel és Sipos Péter egyéni teljesítményét szeretném még kiemelni, akik megfelelő hozzáállásuknak, szorgalmuknak és edzésmunkájuknak köszönhetően folyamatos fejlődést mutatnak.

U17-es csapatunk tagjai: Havasi Dominik, Galambosi Dániel, Komáromi Zoltán, Juhász Bence, Ferkel Dániel, Vermes Benjamin, Pipoly Olivér Sipos Péter, Szilágyi Dominik, Pataki Márk, Balogh Lóránt, Ráki László, Ádám Dominik, Fercsák Edvárd, Máté Péter, Németh Kevin, Ganyi Máté

2022-10-01 SVF-MVSC U17_0 25.jpg

 

U16-os csapatunk edzője, Kalász Gábor őszi szezon értékelése:

Az előző szezonban sikerül bent maradunk az első osztályban, így a nyári felkészülés azzal telt, hogy minél komolyabb munkával felkészüljünk az előttünk álló feladatokra, és ebben az évben is elérjük a céljainkat és sokat fejlődjenek a srácot. Jó körülmények között edzhetünk, így a magas edzéslátogatottságnak köszönhetően minden adva volt a jó munkához.

Sajnos az őszi szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, aminek fő oka, hogy mentálisan kicsit alulmaradtunk önmagunkhoz képest. Ennek ellenére sokat fejlődtünk, még ha ez az eredményességben nem is látszott. Bízunk abban, hogy egy erős téli felkészüléssel tavasszal sikeresebbek leszünk, azonban ehhez mindenképp erősítenünk kell, hiszen a riválisaink is komolyan erősítettek.

U16-os csapatunk tagjai: Siroki Szabolcs, Szlifka Zsombor, Soltész Bence, Berta Bálint, Menyhért Kristóf, Kovács Szilárd, Bodó István, Juhász Dávid, Hankó Dominik, Féder Mátyás, Hanász Milán, Angyal Péter, Orosz Zsombor, Árvai Ádám, Herbák Botond, Bartók Balázs, Czékus Bence, Harsányi Márk, Hosszúréti Bálint, Ganyi Patrik, Tóth Botond, Nagy Tamás, Kemecsey Konrád, Serfőző Szabolcs, Lővei Brendon

221029_SVF-UTE_U16_ 2.jpg

U14-es csapatunk vezetőedzője, Kovács Roland őszi szezon értékelése:

Több szempontból is újdonság volt ez a szezon. Most játszottunk először nagypályás bajnokságban és a csapatok nagy részét sem ismertük. Azt kell, hogy mondjam nagyon erős csoportba kerültünk. Többször is elmondtam a játékosaimnak, hogy az eredmény számomra másodlagos és az edzésen tanultakat, gyakoroltakat szeretném visszalátni a mérkőzéseken. Amennyiben ezeket meg tudjuk valósítani, akkor az eredménnyel is fog párosulni!

Szerintem egyénileg is (természetesen mindenki más-más mértékben) és csapat szinten is sikerült fejlődnünk. Megyünk tovább a kijelölt úton és jómagam is próbálok fejlődni, tökéletesíteni az edzéseket, annak érdekében, hogy a játékosaim minél többet tudjanak előre lépni a labdarúgás minden szegmensében! Ami még nagyon fontos, hogy a játékoskeretet mindenképpen bővítenünk kell! Szeretném megköszönni a játékosaimnak a kitartó, alázatos munkát, illetve a szülőknek és a vezetőinknek a sok segítséget! Jó pihenést és Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!

U14-es csapatunk tagjai: Holczman Fábián, Gulyás Botond, Herbák Máté, Zagyva Patrik, Lakatos Dominik, Dostal Dániel, Kacsándi Olivér, Kubinyecz István, Angyal Dávid, Jónyer Patrik, Beregszászi, Flórián, Sivák Márton, Juhász Botond, Iványik Noel

csapat_kep0.jpg

U13-as csapatunk vezetőedzője, Kiser László őszi szezon értékelése:

Összességében elégedett vagyok a gyerekek ősszel nyújtott teljesítményével, a tavalyi évhez képest egyénileg és csapatszinten is előre léptünk. A csapat edzéslátogatottsága emelkedett, az U14-el közös edzéseken ideális létszámmal, jó ritmusú, az alapelveinken megfelelő, hatékony tréningeket tudtunk kollégámmal, Kovács Rolanddal tartani.

Ennek a pozitív hatása az őszi szezonban nyújtott teljesítményünkön is megmutatkozott. Kondicionálisan jobban bírtuk a bajnoki mérkőzéseket mint az előző szezonban, kiegyenlítettebb, szorosabb találkozókat játszottunk a bajnokság élcsapataival. Támadójátékunk sokat javult az ősszel, minden mérkőzésen tudtunk helyzeteket kialakítani és a Kisvárdát kivéve minden csapat ellen szereztünk, gólt, gólokat. Emlékezetes volt a Nyíregyháza elleni mérkőzésünk, ahol 1-3 után az utolsó negyedben kiegyenlítettünk és megvoltak a lehetőségeink a 4. gól megszerzésére is.

U13-as csapatunk tagjai: Bazsó Gergely, Bereznai Vince, Dancs Balázs, Hegedűs Milán, Horváth Bálint, Kiss Merse Ózd, Mata Viktor, Nyíri Barnabás, Rakaczki János Miskolc, Stubna Nimród, Tamás Péter, Vanyó Balázs, Verebélyi Noel, Vincze Zoltán, Viszóczki Olivér, Kiss Bence, Havas-Nagy József

22091_SVF-DVTK_U13-U120 25.jpg

U12-es csapatunk vezetőedzője, Nagy Attila őszi szezon értékelése:

Előző évhez képest nagyobb méretű pályán és megnövekedett létszámmal (8+1) játszottuk a bajnoki mérkőzéseinket. A megváltozott körülményekhez fokozatosan alkalmazkodtak a játékosok. Két forduló ment le az őszi szezonban 7-7 mérkőzéssel.

Összehasonlítva a két szakaszt, a csapat a játék minőségében és eredményességben is előrelépett. Ennél fontosabb tényező, hogy érzékelhető a játékosok egyéni fejlődése. Tavaszi szezonban ennek a fejlődési ívnek a fenntartása lesz szükséges, amit megfelelő akarattal, jó hozzáállással tudunk majd megvalósítani. Gratulálok a srácoknak az előrelépéshez!

U12-es csapatunk tagjai: Beregszászi Milán, Cziránku Kristóf, Farkas Zalán, Gál Kristóf, Grégász Leonidász, Holczman Hunor, Ivancsó Milán, Kopcsó Benett, Kovács Benedek, Körmendi Gergő, Lahó Máté, Nagy Hunor, Papp Bence, Papp Csongor, Spisák Balázs, Száraz Antal Nikosz, Szigeti Zalán, Uher Marcell, Vermes János Dániel

22091_SVF-DVTK_U13-U120 12.jpg

U11-es csapatunk vezetőedzője, Soltész Péter őszi szezon értékelése:

A szezont augusztus elején kezdtük, a decemberig tartó időszak során, 56 edzés, nyári tábor, 8 bajnoki forduló és egy két napos nyírbátori torna szerepelt a programban. 19 különböző ellenfél ellen játszottunk, köztük Akadémiák és hozzánk hasonló Tehetségközpontok ellen, s valamennyi mérkőzés jól szolgálta a gyerekek fejlődését.

A félévre kitűzött cél, a gyerekek egyéni fejlesztése mellett, a korosztálynak megfelelő csapatszintű fejlesztés és a csapategység erősítése volt. Véleményem szerint egyénileg és csapatként is sikerült elérni a kívánt célokat. A januári újrakezdéstől, azon dolgozunk, hogy ez a fejlődés továbbra is töretlen legyen.

Köszönöm a Gyerekek féléves munkáját, a szülők támogató hozzáállását és a Sajóvölgye Focisuli vezetőségének a zavartalan munkához szükséges feltételek biztosítását!

U11-es csapatunk tagjai: Balogh Noel István, Bráz Tamás Krisztián, Jakab Gergő, Jancsurák Áron, Kavalecz Bence, Kiss Ádám Miklós, Kiss Dávid Lajos, Kozma Dániel, Lippai Benett Ákos, Mészáros János Milán, Mogyoró Kristóf, Monyók Ákos, Németh Norbert, Pavlánszki Hunor, Radics Rikárdó, Róth Dániel, Simon Merse, Varga Milán Zoltán

220918_mlsz_torna_u9-10-11_0 34.jpg

U10-es csapatunk vezetőedzője, Budai Tamás őszi szezon értékelése:

A gyerekek ebben az évben a csapatedzések mellett már a TK edzéseken is részt vehetnek, ami szintén segíti a fejlődésüket. Az őszi szezonban a felkészülési mérkőzéseken, és tornákon kívül nyolc régiós tornán vettünk részt, amiken a játékkal és a hozzáállással is elégedett vagyok. A 6+1 csapatjátékra való átállás sikeres volt, elég hamar alkalmazkodtak a gyerekek a nagyobb térhez, és a több játékoshoz. Egyénileg és csapatszinten is látható a folyamatos fejlődés, az edzéseken tanultakat a mérkőzéseken is képesek alkalmazni. Itt is szeretném megköszönni a szülőknek az egész évben tanúsított pozitív hozzáállásukat, és mindenkinek jó pihenést, kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog új esztendőt kívánok.

U10-es csapatunk tagjai: Ficzere Marcell, Palkó Richárd, Horváth Hunor, Ligeti Levente, Papp Lóránt, Novek Máté, Rási Bálint, Fábián Tamás, Szegedi Márk, Horváth Kornél, Pásztor Noel, Gaál Szabó Pál, Horváth Ferenc

220918_mlsz_torna_u9-10-11_0 35.jpg

 

U9-es csapatunk vezetőedzője, Divinszki József őszi szezon értékelése:

Az őszi szezonra való felkészülés augusztus elején kezdődött, heti négy alkalommal edzettünk, plusz felkészülési mérkőzések, majd később tornákon való részvétellel bővültek a gyerekek fejlődési lehetőségeik. U9-es korosztályban még nem bajnoki rendszer van, hanem a tehetség központok által szervezet tornákon, illetve meghívásos tornákon lejátszott mérkőzéseken szerezhetnek tapasztalatokat.

A gyerekeknek a kezdésnél több új dologgal kellett szembesülniük, ami egy kicsit nehezebbé tette számukra a kezdést, de szépen lassan minden a helyére került. Fokozatosan fejlődtünk egyénileg és csapat szinten is, igaz náluk, még az egyéni fejlődés a legfontosabb. Ez a fejlődés már az edzéseken a jóval koncentráltabb, fegyelmezettebb, és technikailag jól kivitelezett feladatokban is megnyilvánult. A tornákon csapat szinten is látható és mérhető volt a teljesítményünk és fejlődésünk. Az ősz első feléhez képest kevesebb gólt kaptunk, többet sikerült rúgni és a győzelmek száma is növekedett. Az egyéni fejlődés csapat szinten is megjelent, labdaszerzésben, védekezésben, támadásokban és a kialakított helyzetek megteremtésében. A legjobban sikerült tornánk az utolsó hazai rendezésű volt, ahol végig kimagasló teljesítmény nyújtottunk egyénileg és csapat szinten is. Jövőbeli célok az egyéni képességek további fejlesztése, csapat szinten tudatosabb megoldások választása, mind olyan szituációkra ahol nálunk van a labda, illetve ha az ellenfélnél van. Úgy gondolom minden lehetőségünk megvan, hogy tovább lépjünk a gyerekek motiváltak és fejlődő képesek, a vezetők lehetősséget megteremtik és biztosítják, szülők is nagy segítséget adnak a háttérből.

U9-es csapatunk tagjai: Greskó Benett, Kopcsó Áron, Dostál Dávid, Gergely Stefán, Balogh Lara, Pingor Olivér, Vaszlovics Milán, Vaszlovics Judit, Szilasi Balázs, Kovács Milán, Kocsis Bence, Kun Dávid, Asztalos Máté, Németh Ábel, Spisák Vivien, Soltész Balázs, Babik Sándor, Varga Noel.

220918_mlsz_torna_u9-10-11_0 33.jpg

U8-as csapatunk vezetőedzője, Kócsi József őszi szezon értékelése:

Az U8-as csapat munkáját a nyár folyamán vettem át. Sok kihívás várt a gyerekekre, hiszen többségük most kezdte az általános iskolát és korosztályt is váltottak. Megváltozott a pályaméret(20x40m), a kapuméret(3x2), a labdaméret(4-es) és a játékos létszám (3 fő helyett 1 kapus+4 mezőny játékos) a mérkőzésen.

Az edzések középpontjában továbbra is a játék állt, a technikai feladatok gyakorlása játékokon keresztül. A gyerekek fegyelmezetten, nagy lelkesedéssel végezték a különböző játékokat.

Versenyeken is részt vettünk. Egerben szerepeltünk hármas tornán, ahol a hazai csapattal és Salgótarjánnal játszottunk körmérkőzést 2 alkalommal. Ezen kívül 4 Bozsik torna volt Kazincbarcikán. U9-ben indultunk, ahol minden alkalommal közel 20 gyerek szerepelt. A tornákra való felkészüléseket jól segítették az U9 és a KBSC U9 elleni felkészülési mérkőzések is.

Közel 30 gyereket irányítottunk segítőmmel Ganyi Gáborral. A putnoki edzéseken és a Bozsik tornákon sokat segített Szabó József, Czirle Zsolt és Szakonyi Zsolt is.

Továbbra is azon leszünk kollégáimmal, hogy örömmel járjanak a gyerekek edzésre és sok sikerélmény érje őket, fejlődésük folyamatos legyen.

U8-as csapatunk tagjai: Beregszászi Adrián, Czigány Levente, Dányi Bence, Deák Viktor, Demény Kolos, Farkas Hunor, Farkas Noel, Forray Levente, Ganyi Szilárd, Hanász Kristóf, Horváth Milán, Kertész Attila, Lakatos Csaba, Lázi Lóránt, Molnár Ákos, Orosz Botond, Radics Tibor, Szabó Botond, Szabó Lili, Szabó Zsombor, Szuhai Áron, Takács Bálint, Takács Gergely, Tar Vendel, Tátrai Zsombor, Vincze Dániel

221201_u8_evzaro_0 9.jpg

U7-es csapatunk vezetőedzője, Czirle Zsolt őszi szezon értékelése:

Az augusztusi és őszi toborzóknak hála az U7-es korosztály 28 fővel a legmagasabb létszámot produkálja, ráadásul U6-os korosztályunk már most kialakulóban van a 2023-2024-es évadra. Ekkora edzéslétszámnál egy edző számára szinte megoldhatatlan feladatot jelentene tartalmas edzésmunka végzése, így a Czirle – Szakonyi – Szabó edzőhármas differenciálás révén igyekszik megoldani feladatát.

Ebben a korosztályban kellő edzésszámmal és minél több megmérettetésen való részvétellel ugrásszerű fejlődést lehet elérni, célunk a tavaszi szezonban minél több meccspercet tenni a tehetséges gyerekek lábába.

Egy jó csapat kialakításában elsődleges a gyerek hozzáállása, tehetsége és az edző személyisége és szakmai rutinja. Ehhez azonban elengedhetetlenül fontos a megfelelő kapcsolattartás és szülői attitűd. Büszkén mondhatjuk, hogy kiváló kapcsolatot sikerült kiépíteni a szülőkkel, ami a közös siker egyik fontos alappillére.

U7-es csapatunk névsora: Kovács Zsombor, Albók Máté, Szabados Noé, Dankó Milán, Barnóczky Zente, Kucskár Angelika, Makuta Márk, Plavuscsák Balázs, Telekes Krisztián, Telekes Márk Tibor, Deák Viktor, Deák Dominik, Kovács Marian, Vincze Dániel, Bencúr Matus, Varga Benett, Vasas Péter, Szegedi Ádám László, Lőrincz Zoltán, Lázi Márk Tivadar, Horváth Dániel, Érsek Zétény, ÉrsekNoel, Dienes Bende, Lénárt Tamás, Papp Nándor, Gyurán Ajsa, Érsek Zoltán

IMG_20221129_180415.jpg

 

Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület

Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 54.
E-mail: info@sajovolgyefocisuli.hu
Tel.: +36/70/454-92-81
Fax: +36/48/820-975
Adószám: 18212732-1-05
Adatkezelési nyilatkozat

Együttműködő partnerek: