Honlapunk cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.
Sajóvölgye Focisuli Egészségvédelemmel kapcsolatos lépései, protokolja

Ismét újoncot avattak NB3-ban.

Gratulálunk Magyar Máténak aki élete első felnőtt NB3-as bajnoki mérkőzésén játszott! Kettős igazolással az U19 és a Putnok FC tagja is.

Őt kérdeztük:

Egész nyáron a Putnok Fc-vel edzettél, ennek eredményeként,
milyen élmény volt beállni egy felnőtt mérkőzésen?
Magyar Máré: Nagyszerű élmény volt az első felnőtt mérkőzésemen pályára lépni, hiszen 16 évesen ez egy nagyon nagy lehetőség, kicsit izgultam is. Koszta Péter edzőnek köszönöm a bizalmat és hogy lehetőséget adott nekem erre.

Mit tapasztaltál miben különbözik az utánpótlás és a felnőt bajnoki?
Magyar Máté: Nem fér bele annyi csel mint utánpótlásban, sokkal gyorsabban kell cselekedni, a helyzeteket be kell rúgni, mert megbosszúlja magát a sok kihagyott helyzet, sokkal nagyobb a tempó, jobban oda kell figyelni.

Mi az amit erősségednek érzel és mi az amiben fejlődnöd kell?
Magyar Máté: Az erősségeim közé tartozik hogy látok a pályán, sok labdát szerzek és azt jól is játszom meg, illetve a gyorsaságom. Fizikálisan kell még fejlődnöm.

Hogy érzed magad a csapatban, hamar beilleszkedtél?
Magyar Máté: Nagyon jól érzem magam a csapatban,szerintem hamar beilleszkedtem.

Milyen terveid vannak az előtted álló szezonra?
Magyar Máté: Minél több felnőtt meccsen szeretnék pályára lépni, fontos tagja lenni a csapatnak, ahol ugy érzem még nagyon sokat tanulhatok és fejlődhetek. Az U19-es csapattal bajnokságot szeretnék nyerni.

 

A Putnok FC vezető edzője is elmondta véleményét Máréról:
Koszta Péter: “Magyar Mátét tehetséges fiatal játékosnak tartom, az egyik legtehetségesebbnek. A Sajóvölgye Focisuliban nevelkedett 16 éves játékos, aki az U19-ben játszik, pedig valójában U17-es korú. Szerencsére most már ide jár Putnokra iskolába, így részt tud venni a felnőtt csapat edzésein is.
Úgy gondolom, hogy egy olyan futballista, akiben megvan a kellő vagányság és jó úton jár ahhoz, hogy jó futballista váljon belőle, a képességei megvannak ehhez. Sok olyan dolgot tud a pályán, amit nehéz tanítani, ezért is adtam meg neki a lehetőséget, hogy bizonyíthasson. Nyilván ennek nem örültek azok a játékosok, akik egész héten velem készültek, a Máté viszont nem tudott minden edzésen ott lenni, de azt gondolom, hogy ez egy olyan meccs volt, ahol ezt meg kellett tennem. Sőt, a pályára lépése után nem sokkal kis híján gólt is szerezhetett volna. A kezdeti lépéseket megtette, most már az kell, hogy stabil játékossá váljon a felnőtt keretben, ha ez meglesz, akkor 18 éves korára az NB3-ban sőt magasabb szinten is megállja majd a helyét.”

Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület

Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 54.
E-mail: info@sajovolgyefocisuli.hu
Tel.: +36/70/454-92-81
Fax: +36/48/820-975
Adószám: 18212732-1-05
Adatkezelési nyilatkozat

Együttműködő partnerek: