Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Interjú Kócsi Józseffel

2014-09-25 17:47:32
Interjú Kócsi Józseffel

U-14-es csapatunk újdonsült edzőjét kérdeztük

Kócsi József a nyáron új pozíciót kapott, az eddig nagy pályán még tapasztalatlan U-14-es srácokból kell csapatot faragni, illetve hozzá szoktatni őket a nagy pályás futballhoz. Erről kérdeztük a kiváló szakembert.

- Nyáron új feladatkört kapott, miszerint fiatalabbakkal kell foglalkoznia, mint az előző szezonban. Mennyiben jelent változást, illetve kihívést Önnek az, hogy U-14-es fiúkkal kell dolgoznia?

K.J.: Mivel egy megszokott kerettel dolgoztam eddig együtt 3 évig, akikkel elég jól ismertük egymást, így mindenképpen nagy változás történt a nyáron, de nem teljesen ismeretlen gyerekekkel kezdtem el dolgozni. Mivel a srácok nagy pályán még tapasztalatlanok, így mindenképpen kihívást jelent az, hogy megismertessem velük ezt az új helyzetet.

- Hogyan sikerült a nyári felkészülés, sikerült-e a fiúkat hozzászoktatni a nagy pályához, illetve sikerült-e minden játékost megismernie?

K.J.: A srácok nagy része nagy pályán még tapasztalatlan. A létszám illetve a pálya méreteiből adódóan nehézséget okozott nekik az átállás, de folyamatosan szokják a megváltozott körülményeket. Röviden folyamatosan új ingerek érik őket, újfajta döntéshelyzetekbe kerülnek, amiket még a tapasztalatlanságuk miatt sokszor kapkodva, rosszul oldanak meg.

- Már elkezdődött a bajnokság, túl vagyunk jó pár mérkőzésen. Hogyan vélekedik arról, hogy mire lehet képes ez az új helyzetben lévő csapat, gondolok itt arra, hogy az idei az első nagy pályás szezonja a fiúknak?

K.J.: Az NB I-ben 5-6 kiemelkedő csapat van, 5-6 átlagos és 5-6 hasonló helyzetű, mint mi. Itt arra gondolok, hogy a tabella hátsó régióiban lévő csapatok még most indulnak fejlődésnek, mivel még nem játszottak nagy pályán. Ami mindenképpen pozitív, hogy a középmezőnyhöz tartozó csapatokkal is partiban voltunk (pl. Fradi). A kiemelkedő csapatok ellen sajnos még csak nagyon kis periódusaink vannak, a velünk hasonszőrű csapatok ellen pedig már dominálni tudunk, pl. a Vác ellen a mérkőzés nagy részében dominálni tudtunk.

Megosztás a Facebook-on

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!