Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Interjú Zsiga Gyulával

2014-09-03 16:29:31
Interjú Zsiga GyulávalFolytatódik a nagy pályás edzőinkkel indított sorozatunk, melyben a különböző korosztályok új edzőit kérdezzük a felkészülés tapasztalatairól, illetve az előttünk álló szezonról.
Ezúttal az U-17-es csapatunk új edzőjével, Zsiga Gyulával beszélgettünk.

- Nyáron ahogy minden csapatnál, az U-17-nél is edzőváltás történt, Kócsi József helyét te vetted át a kispadon. Mennyiben különbözik a munkád a tavalyi U-15-höz képest?

Zs.Gy.: Természetesen változott a munkám, ennél a korosztálynál másak a képzési feladatok,
A játéktudás érvényesítése a mérkőzésen, a játék felépítése a védekezésből a támadás befejezéséig. Meg kell tanítani a játékosokat a mérkőzés azon mozzanataira, melyek sikeressé teszik a játékhelyzetek megoldását. A játékos azon tulajdonságát kell fejleszteni, melyben tehetséges, ki melyik poszton tud kimagasló teljesítményt nyújtani.

- Hogyan sikerült a felkészülés, sikerült-e minden megvalósítanod abból, amit terveztél a nyárra?Sikerült megismerned a srácokat?

Zs.Gy.: Vegyes érzéseim vannak, mert különböző problémák (betegség, nyaralás, hiányzás) miatt nem tudtunk mindet elvégezni, amit elterveztem a csapattal, itt elsősorban taktikai dolgokra gondolok. Az edzőmérkőzések megmutatták hiányosságainkat, miben kell még javulnunk, illetve erősségeinket, amire építhetünk a bajnokságban.
Úgy gondolom igen, jó benyomást tett rám a csapat, motivált tehetséges gyerekek alkotják, igaz a különbségek is megmutatkoztak.

- Már lement két forduló, komolyabb következtetést nem lehet még ugyan levonni, de mit gondolsz, mire lehet képes a csapatod a bajnokságban? Vannak-e kitűzve célok, amiket el szeretnél érni a srácokkal?

Zs.Gy.: Az utolsó edzőmeccsek után a bajnokságban az első négy közé vártam a csapatot, ez sajnos menet közben változott, hiszen a rajt előtt három kezdő játékosunk távozott, ill. a mostani bajnoki után Lázi Laci Horvátországból kapott ajánlatot. Ezek tudatában azért át kell értékelni a dolgokat, a négy közé kerülést most már így bravúrnak tartanám, de ha a játékosaim kettőzött erővel küzdenek majd és egyéni képességeiket megfelelően használják, akkor ez nem lesz lehetetlen vállalkozás.

Megosztás a Facebook-on

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!