Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Nyilasi Tibornak az MLSZ sportigazgatójának gondolatai egyesületünkről!

2013-04-12 19:33:50
Kedves Sportbarátok, kedves Gyerekek!

Mindig nagy örömmel tölt el, ha az ország bármely szegletéből meghívást kapok utánpótlás mérkőzésre, vagy éppen pályaátadásra. Különösen bizsergető érzés fogott el, amikor megkaptam a Sajóvölgye Focisuli SE meghívóját, hiszen amióta két éve Kádár Zsolt barátomon keresztül megismerhettem őket, azóta várom izgatottan, hogy álmuk beteljesedhessen. Igen, az álmuk, amely a csodák kategóriába tartozik, de mivel csodák nincsenek, ezért azok az emberek, polgármesterek, edzőkollégák és mindenki, aki megálmodta két évvel ezelőtt ezt a csodálatos programot, nevezetesen, hogy Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában focipályát - sőt focipályákat - építenek és felkarolják a környékbeli gyerekeket. Kazincbarcika, Múcsony, Putnok, Bánréve és még a többi, közel 40 települést felkeresvén, két év alatt közel 1000 gyereket regisztráltak és hozták be őket a fociba.
Bár az elején nagyon nehéz körülmények között, rossz talajú pályán, romos öltözőkben élték az életüket, olyan nagyszerű légkört alakítottak ki, amely ma Magyarországon nagyon ritka, hiszen ez a közösség a szülőkkel, rokonokkal, polgármesterekkel, edzőkollégákkal együtt hihetetlen erőre és teljesítményre volt képes. És eljött a pillanat, hogy azok a gyerekek, akik eddig csak a televízióban láthatták, hogy hogy is néz ki egy igazi stadion, egy klassz focipálya, azoknak az álmai most valóra váltak, hiszen a focipályák mellett hamarosan egy sportközpont is épül Putnokon, ahol a sok gyereket jobbnál jobb programok fogják várni.
Kedves Gyerekek! Én azt kívánom Nektek élvezzétek a foci, a játék örömét, legyetek büszkék, hogy egy igazi közösséghez, egy nagy családhoz tartoztok, legyetek bátrak, álmodjatok egy nagyot, hiszen ki-ki szorgalmának, tehetségének, szerencséjének megfelelően nagy futballistává válhat. De ha ez nem sikerül, akkor is ott maradtok a foci közelében, ott maradnak a barátaitok és ott marad a csodálatos közösség, ami elvisz Titeket ezen az úton.
És tisztelt Polgármester urak, kedves Szülők, tisztelt Kollégák! Vigyázzanak ezekre a gyerekekre, erre a közösségre és érezzék Önök is jól magukat, hiszen annál nagyszerűbb dolog nincs, mint mikor szülők, hozzátartozók hétvégén kimennek a sporttelepre, kulturált körülmények között tudnak szurkolni a gyerekeiknek, ezzel is egy nagy közösséget alkotva mosolygós életet tudnak élni.
Őszintén bevallom, elfogult vagyok a Sajóvölgye Focisuli SE-vel, hiszen nagyon sokat járok az országban és a legnehezebb sorsú gyerekeket itt látom. De látom azt is, hogy milyen örömmel csatlakoztak az OTP-MOL Bozsik-programba, ahol egyen sportruházatban, mosolygósan, erőtől duzzadva készülnek az edzésekre és meccsekre.
Nem marad más hátra, mint hogy őszinte tisztelettel, szeretettel gratuláljak Mindazoknak, akik az elmúlt két évben kivették részüket az álom megvalósításában.


Üdvözlettel:

Nyilasi Tibor
a Magyar Labdarúgó Szövetség
sportigazgatója

Megosztás a Facebook-on
Nyilasi Tibor.JPG

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!