Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Az MLSZ honlapján megjelent tudósítás: Tarolt a kelet-magyarországi kisebbségi válogatott

2012-11-15 20:58:37

Az U15-ös kisebbségi területi válogatottak első mérkőzésén a keleti országrész fiataljai diadalmaskodtak.

A szerdai mérkőzéssel egy hosszú távú kezdeményezés indult el, melynek célja, hogy az 1998-1999-ben született, kisebbséghez tartozó labdarúgó fiatalok is bizonyíthassák tehetségüket. A terv az, hogy létrejöjjön három kisebbségi U15-ös korosztályú válogatott, egy Budapestről, egy-egy az ország keleti, illetve nyugati részéből, és ezek az együttesek időről időre megmérkőzzenek egymással. Az első mérkőzést november 14-én játszották az MLSZ-székház tőszomszédságában lévő Sportmax műfüves pályáján, a találkozón Kelet-Magyarország U15-ös válogatottja fölényes, 17-1-es győzelmet aratott Budapest hasonló korosztályú válogatottja ellen.

A kelet-magyarországi csapatba a Borsod megyei Sajóvölgye FE hét játékost adott, öten Békés megyéből érkeztek, míg Nógrádból, Hevesből, valamint a Borsod megyei Mezőkövesdről két-két fiatal kapott meghívást a válogatottba. A csapat vezetője Kádár Zsolt volt, munkáját Sándor Zoltán és Szabó István edzők segítették. Balogh Gusztáv (Grosics Gyula Akadémia) és Bankó István (Szarvas) három-három góllal járult hozzá a fölényes győzelemhez, rajtuk kívül Lázi László és Filkóházi Zsolt (mindkettő Sajóvölgye), Oláh Márk (Mezőkövesd) valamint Baranyi Ernő (Eger FC) nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

Budapest válogatottjában többségében olyan gyerekek kaptak szerepet Antal Péter edzőtől, akik még nem kötődnek egyesületekhez. Azok viszont, akik már igazolt játékosok – Lakatos István (Ferencváros), Sefcsik Ferenc (Eötvös SK) – kiemelkedtek társaik közül.

- A kelet-magyarországiak játékán érződött, hogy rendszeresen járnak edzésekre, technikailag képzettebbek, erőnlétben és taktikai érzékben is előrébb járnak, mint a budapestiek – mondta Földesi Károly, az OTP-MOL Bozsik-program kisebbségi csapataival foglalkozó szakmai igazgató. – Ezen a mérkőzésen jelen voltak a magyar korosztályos válogatottak szakvezetői, és vélhetően több ügyes gyerek is a látókörükbe került. Nyugat még nem tudott válogatottak kialakítani, de reméljük, januárban, a Borsod megyei Múcsony műfüves pályaavatóján már megrendezhetjük a hármas tornát.

Megosztás a Facebook-on
felnőtt edzés+kisebbségi válogatott 046.jpg

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!