Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Ülésezett az MLSZ elnöksége

2011-12-14 22:08:17

Nyilasi Tibor példaértékűnek titulálta a grémium előtt a Sajóvölgye Focisulit!

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége számos kulcsfontosságú kérdésben is döntött keddi ülésén.

Az Elnökség elfogadta a 2012. első félévére vonatkozó munkatervét, amelyet már - az 1930 után ismét Budapesten rendezendő - FIFA-kongresszus szervezésének jegyében határoztak meg.

A testület elfogadta az UEFA 2010/2011. évi szolidaritási támogatásának elosztási szabályzatát, amely szerint az UEFA által az MLSZ számára megítélt összeg 324.217 euró, azaz mai árfolyamon számolva közel százmillió forint. Az elosztási javaslat alapján a szolidaritási támogatásban egyenlő arányban részesül azon 16 sportszervezet, amely szerepelt a 2010/2011. évi NB I- es bajnokságban, valamint az idei bajnoki szezonban is indult a Szövetség által kiírt valamelyik bajnokságban, ezen felül az MLSZ szabályzatait és a törvényi előírásokat is betartotta.

A testület meghallgatta és elfogadta az A-válogatottról és az U21-es csapatról szóló szakmai beszámolókat. Egervári Sándor szövetségi kapitány kiemelte, hogy az elmúlt fél évben a válogatott szakmailag és a világranglistán is előrelépett. Az eredményesség kapcsán a csapat az alapvető célkitűzést megvalósította, az Európa-bajnoki selejtező csoportban az előzetesen elvárt harmadik helyezést érte el, illetve a vb-sorsolás előtt az úgynevezett negyedik kalapból a harmadikba kerültünk.

A nemzeti együttes - a csapatépítésterén jelentősebb változások felvállalásával - nagyot lépett előre, a FIFA-rangsor 63. pozíciójáról a jelenlegi 37. helyre jött föl. A morális egység megteremtésén túl a fiatal játékosok nagy számban történő beépítése, versenyeztetése sikeresnek mondható. A 2011-ben játszó játékosok közül a tíz 23 év alatti (Bogdán Ádám, Varga József, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás, Pintér Ádám, Koman Vladimir, Lázár Pál, Elek Ákos, Szalai Ádám, Stieber Zoltán) labdarúgó szerepeltetése frissességet, lendületet, sikeréhséget és versenyszellemet hozott a válogatottnak. Az elmúlt félév hat mérkőzésén csapatunk mérlege négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség, 14 rúgott és 3 kapott góllal. Egervári Sándor külön kiemelte, hogy a védelem a három tétmérkőzésen mindössze egyetlen, a hat találkozón pedig három gólt kapott. A magyar válogatott legközelebbi mérkőzését február 29-én játssza Győrben Bulgária ellen, a tervek között szerepel még az első félévben Csehország elleni barátságos mérkőzés, és tárgyalás folyik még egy harmadik mérkőzésről.

Az MLSZ Elnöksége ezt követően elfogadta Nyilasi Tibor sportigazgató féléves beszámolóját, amelynek legfontosabb eleme, hogy U17-es és U19-es válogatottunk az elitkör sorsolásakor egyaránt az első kalapba került, ami utánpótlás-labdarúgásunk szép sikerének tekinthető. Csakúgy, mint az, hogy 2011 második felében utánpótláscsapataink 28 mérkőzésből tizenhatszor győztek, hat alkalommal döntetlenre végeztek, és mindössze hatszor szenvedtek vereséget, azaz huszonkét mérkőzésen veretlenek maradtak. Különösen figyelemreméltó, U16-os és U17-es csapataink 83%-os győzelmi aránya.

Nyilasi Tibor fontos személyi változásról is beszámolt: a Pápára távozó Bene Ferenc munkáját Mészöly Géza folytatja szövetségi edzőként az utánpótlás válagatottaknál..

A sportigazgató örömmel tájékoztatta az Elnökséget, hogy az új lendületet kapó OTP-MOL Bozsik-program eddigi eredményei - főként a tömegbázis növelése tekintetében - felülmúlták az előzetes várakozásokat. Ennek illusztrálására: az 5-14 éves korosztályában az Egyesületi Program tavalyi 38 ezer fős érvényes versenyengedéllyel rendelkező játékosállománya több mint 46 ezerre nőtt, míg az Intézményi Programban a növekedés még nagyobb: 28 ezerről 50 ezerre emelkedett a létszám. Nyilasi Tibor külön kiemelte az egyik legsikeresebb akciót, a Sajóvölgye Programot, melynek során az iskolai toborzás eredményeként több mint ezer gyermeket regisztráltak. A női szakágban a Bozsik-programon belül szintén érzékelhetően emelkedett a leány labdarúgók száma.

Az Elnökség az európai bajnoki rendszerek és nemzetközi gazdasági ismeretek elemzése ismeretében fontolóra vette a versenyszabályzat minél előbb történő, akár már a 2012/13. évi bajnoki szezonra vonatkozó módosítását. Az Elnökség határozott álláspontja, hogy a versenyrendszer részbeni átalakítása annál előbb hozza meg a remélt eredményeket, minél előbb kerül bevezetésre. Azonban, mivel a jelenleg zajló bajnokságok versenykiírásai előírásokat tartalmaznak a következő évre is, ezért az érvényes Versenyszabályzat szerint a több száz csapatot érintő módosításra csak az érintett csapatok egyhangú egyetértése mellett van lehetőség. A testület ezért úgy határozott, hogy azonnali döntést hoz a versenyrendszer változásairól, de azokat csak a 2013-2014-es bajnoki évadra vonatkozóan vezeti be. Eszerint a 2013-14-es bajnokságban az NB I változatlanul tizenhat csapatos lesz, két kiesővel, míg a másodosztály egycsoportossá válik, tizenhat csapattal, két feljutóval és három kiesővel. A másodosztályba a háromcsoportossá alakuló NB III bajnokai jutnak fel.

A férfi felnőtt bajnokság jövő évi versenykiírására vonatkozóan az elnökség rendelkezett az utánpótláscsapatok előírt számának növeléséről is.

Az MLSZ egyik kiemelt stratégiai célja az amatőr futball költségeinek jelentős csökkentése. Ennek első lépéseként a Szövetség az adótámogatási forrásokból félmilliárd forintot különített el, amelyből több mint kétezer sportszervezet részére kezdődik meg az átvállalt díjak folyósítása.

Az utolsó, éjszakába nyúló napirendi pontban az Elnökség a társasági adókedvezménnyel összefüggő, 500 millió forint feletti támogatási kérelmekről döntött. Ezen pályázatokról az MLSZ Elnöksége, a jogszabállyal összhangban, a nemzeti erőforrás miniszter és az adópolitikáért felelős miniszter véleményét is figyelembe véve döntött. Az MLSZ elnöksége és hivatali apparátusa a pályázatok elbírálása során szigorú és következetes sportszakmai és gazdasági szempontokat érvényesített, annak érdekében, hogy a sportágba beáramló pénzek a lehető leghatékonyabban hasznosuljanak. Ennek következtében a beérkező kérelmek közül sok esetben az igényelt támogatásokat csak csökkentett összegben hagyták jóvá, és sor került több pályázat elutasítására is.

A Magyar Labdarúgó Szövetséghez az idei szezonra vonatkozóan összesen 1078 pályázat érkezett 30,6 milliárd forintos összesített támogatási igénnyel, ebből mintegy 20 milliárd forintnyi összeg került elfogadásra. Ezek elbírálása szinte hiánytalanul megtörtént. A legkisebb, a 3 millió forintot el nem érő pályázatokat egyszerűsített eljárás keretében ítélte meg a szövetség, ez több mint hatszáz kisegyesületet érintett.

A támogatásra javasolt kérelmekről szóló határozatok hitelesítése és kiadása után a támogatások részletes, számszerű adatait az MLSZ hivatalos honlapján folyamatosan közzéteszi.


Megosztás a Facebook-on

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!